donderdag 11 november 2010

Nog 4 maanden genieten in Bali

Vandaag nog vier maanden Bali en dan terug naar huis, vandaag een feestdag in België en ook de verjaardag van onze Yannick al 14 vandaag, proficiat hoor en laat een lekker stukje taart die papa maakt over voor ons hé.
Hier zijn we weer met wat nieuwtjes, eigenlijk verloopt hier alles pelan-pelan = rustig zoals bij de meeste mensen hier.

Er is nog niet veel gewicht af en Robert zegt altijd als hij een foto van hem ziet, oei ik moet toch gaan afvallen precies!!! hij zegt het al zo lang het zal er eens wel eens van komen zeker.

Verleden week donderdag moest ik dan terug naar de Indonesische les en nadien zijn we iets bij Heidi & Bjorn gaan drinken ze verbleven juist achter waar ik les volg, hadden ze toch wel pannekoeken met bananen laten klaarmaken voor ons vier dus daar hebben hebben we lekker van gesmuld zoals je op de foto's kan zien.
Ze zitten boven dus het uitzicht was heel mooi, ook een lekker windje was er op het terras.
In de namiddag kregen we bezoek van een Balinees meisje die we al verschillende jaren kennen, zij studeert Engels op de Unief hier, het was fijn haar terug te zien na enkele jaren.

Van Cin heb ik het boek gelezen van "eat, pray, love" eten, bidden en beminnen, de film zou bij ons al in de zalen zijn met Julia Roberts, het eerste deel speelt zich af in Italië, ander in India en het laatste deel hier in Bali in Ubud.
De schrijfter Elizabeth Gilbert pas gescheiden en op een keerpunt laat ze haar luxe leventje voor wat het is, ze besluit om een nieuwe start te nemen en begint een reis naar de drie landen.
Natuurlijk was voor mij het laatste deel het beste, Italië kon me ook een beetje bekoren maar was precies een reisgids, het deel over India sprak me niet zo aan.
Voor iedereen die de eerste keer naar Bali komt daar zou dit verplichte lectuur voor moeten zijn, zodat ze weten hoe het leven hier in elkaar zit, hoe de mensen zijn met hun goede en ook slechte eigenschappen.
Dus voor de geïnteresseerde een aanrader dit boek, of de film zo goed is al het boek zal ik later weten te zeggen, de beelden natuurlijk van Bali die zijn een goede reclame voor dit eiland natuurlijk.
Toen wij hier verleden jaar verbleven waren ze het aan het filmen.

Zondag kwamen Heidi en Bjorn de laatste keer want dinsdag vertrokken ze naar Ubud, nadien kwam ook Maarten, Eka en de kindjes zwemmen, wat hebben we allen genoten in het zwembad, nadien allen thee en koffie gedronken aan het zwembad en de mannen nadien ne lekkere lollie eten hahhaha.
Zo zijn jullie weer effe geüpdate en weer wat leesvoer voor jullie.
Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten