woensdag 20 oktober 2010

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen,
Het wordt weer eens tijd om wat nieuws uit Bali te vertellen, veel nieuws is er niet het is altijd nog lekker warm hier.
Voor de foto van mij met mijn kleedje moet je nog effe geduld hebben hoor maar het komt één dezer dagen wel.


Verleden week zijn we aan het strand iets gaan drinken waar normaal de locals gaan, ik lekkere es campur, dit betekend letterlijk "gemengd ijs"en hoewel je misschien denkt aan een ijsje of sorbet staat dit voor de ijsblokjes. Er is gesuikerde melk, avocado, nangka en ander fruit in met verschillende soorten jelly. Ze zijn allen verschillend van smaak en textuur maar altijd heel zoet.
Het is een kleurrijk dessert met het groen van de avocado en het roze en zwart van de jelly, wat betreft de smaak is het waarschijnlijk een tikkeltje te zoet voor ons Westerlingen maar voor mij niet !!!
We hebben 5.000rp ervoor betaald, dit is 0,4 € , nu ga ik dit niet elke dag drinken of ik kom al de kilo's terug bij hahha.
Zaterdag avond gingen we in het straatje hier eten, op een moment begon het te regenen of beter gezegd te gieten en in minder Dan geen tijd stond het water tot aan het trapje, Ketut haar sleffers waren al op de loop gegaan.
Onze motor stond met de helft van zijn wiel al in het water en Komang heeft hem op een hoger gelegen gedeelte gebracht, het water trok na de bui niet weg en Robert Wilde niet door dat vies water met zijn been dus heeft Komang op zijn brommer Robert tot op het droge gebracht en nadien mij, de dochter Indra heeft onze motor toen op het droge gebracht en konden we naar het hotel terug rijden.
Ik had mijn schoenen uit gedaan en onze helmen daar gelaten die kon Robert de volgende dag gaan halen.
Verderop in het straatje liep de beek over en heel de baan natuurlijk herschapen in een rivier dus voeten omhoog daar, maar gelukkig het hotel ligt iets hoger en alles in orde daar.
We zijn al een aantal dagen lekker Duits brood aan het eten, soms gaan we eens bij Deutsche Eck eten, zij is Balinese en hij Duitser en Ketut maakt erg lekker Duits brood met een beetje zuurdeeg, ze brengt het zelfs naar het hotel en s'middags is het smullen hier van dit lekker brood met kaas of hesp uit een doosje dat we via onze vrienden hier hebben leren kennen.
Weer wat meegemaakt hier, Robert ging zondag naar het strand en wat praten met de één en ander wilt hij terug op zijn motor stappen, blijft hij met zijn sandaal achter de haken hangen aan het zadel en valt gewoon om met de motor, heeft hij zijn sandaal moeten los doen want geraakte niet recht anders, nu had ik zo'n spijt dat ik er niet bij was want dat had de foto van het jaar geweest denk ik.
Het hendeltje van de rem afgebroken en het stuur wat ingedeukt , natuurlijk weer een klein schrammetje op zijn slecht been direct ontsmet en wondhelende zalf opgedaan en alles is al terug in orde, niets koorts dus weeral geluk gehad.
Vrienden zijn gaan horen voor een nieuw stuur, hij heeft het al een beetje recht getrokken maar betrouwd het niet dus beter een nieuw.
Gisteren morgen is hij naar de garage geweest alles ok voor 8€ de werkuren waren nog geen 1 € voor 1-1/2 werk dus heel goedkoop voor dit alles hier.
Zo dat waren de laatste berichten uit Bali, nog altijd lekker genieten en warm is het nog steeds hier.
Groetjes Rita & Robert

4 opmerkingen:

  1. Je schrijft dat er niet veel te vertellen was, maar dat zijn toch een paar spannende zaken die je daar neerzet.
    Wat dat Duitse brood betreft, welke bakker is dat, zeker die in de buurt van de bibliotheek? en de hesp gekocht bij de carrefour??
    Vandaag de hele dag hagel en regen en het is koud koud koud, nog even doorbijten voor ons, volgende maand gaan we alles is regelen wat betreft verzekering, visa etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Henk,
    Ja voor ons misschien al zo gewoon h&, nee deze is in Temukus en dit brood is nog veel beter dan van de Duitse bakker in Lovina.
    Ze hebben een restaurant ook, dus als jullie hier zijn gaan we ook daar eens samen eten als jullie willen en kunnen we ineens brood bestellen voor die dag.
    Nee de hesp van Carrefour is ook lekker maar deze is in dozen dus die winkel kunnen we ook eens samen doen.
    Hoeveel maanden zijn wij samen hier in Melamun hahha,spijtig maar twee weken denk ik!!!
    Hier wel wat ander weer, lekker warm en soms eens een buitje wat wel erg welkom is.
    Zo die voorbereidingen kunnen bij jullie ook gaan beginnen.
    De Rupiah mag wel wat gaan stijgen 12.465, in het begin was het nog maar 11.875 dus we gaan de goede richting uit hoop ik .
    gr Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo luitjes, Een hoop dingen weer meegemaakt en jullie blijven ook nieuwe ontdekken dat maakt het leuk nog even en dan zijn jullie ook ,,locals,, hahahaaha niet te veel he rita. met onze jo gaat het wel, de pijn is ietsje minder dus voor hem wel prettig
    slaapt daardoor wel beter,en vrijdag beginnen met kuur, dus weer een stap verder. Geniet lekker maar verder en robert kijk uit voor beentje he geen rare dingen doen. groetjes de hagenezen. xxxxjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Anneke & Jo,
    Ja we maken wel fijne dingen mee hier maar toch altijd blijven we aan jullie denken hoor.
    Toch al een klein pluspuntje dat Jo wat minder pijn heeft en dan wat beter kan slapen.
    Zo vrijdag beginnen ze met de kuur, we proberen voor vrijdag zeker nog eens te bellen, als het lukt deze avond voor ons ,bij jullie rond de middag.
    Vandaag krijgen we Belgen op bezoek voor een dagje, ook weer fijn eens bij te praten.
    Groetjes en dikke knuffels.
    Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen