woensdag 19 januari 2011

De lachende Boeddha

Hallo iedereen,
Na even een moment van stilte zijn we er weer terug, Robert zijn been is weer helemaal ok en kan tot zijn grote vreugde na 4 weken terug gaan zwemmen .
Vandaag heeft hij de voorlaatste verlenging van onze Visum gaan betalen, half februari is het al de laatste keer en kunnen de paspoorten weer terug mee genomen worden en dan 11 maart is het weer al zover dat we huiswaards keren.
We hopen nog een aantal uitstapjes te doen en zeker eens naar Amed om onze Nederlandse vrienden, Marian & Henk daar te bezoeken, eind februari komen ze naar Melamun Hotel waar wij verblijven en zijn dan nog twee weken samen hier, we kijken er al naar uit hoor.

Toen we de beelden van de Hindoe-drie-eenheid kochten kregen we van de verkoper een beeldje van de lachende Boeddha, omdat hij zo op Robert geleek zei hij.

Zien jullie een verschil !!!!

Vond dit wel interessant en ben dit effe gaan opzoeken en dit is het resultaat.

De lachende boeddha:
Dit is een Chinees beeldje van een flinke man, die breeduit ontspannen lacht . De dikheid symboliseert materiële en geestelijke overvloed, het goede gezegende leven van iemand die de geheimen van het bestaan doorgrond heeft en nu met volle teugen geniet van al het goeds dat het leven te bieden heeft.

De lachende Boeddha is ook bekend als de maitreya boeddha, ofwel de boeddha van de toekomst. Dit is een symbool van geluk, vriendelijkheid en onschuldige vreugde.

Hij zou grote welstand brengen en was de schutspatroon van de goudsmeden in het oude China.
Zijn ronde buik wordt beschouwd als een lichamelijke voorstelling van geluk en rijkdom.
Wie één keer per dag over zijn buik wrijft, zou zijn kansen op fortuin vergroten, ik doe niets anders maar het helpt me niet hoor.

De lachende Boeddha wordt meestal cadeau gegeven aan goede vrienden of familie. Zijn beeltenis staat dan ook altijd in een ruimte met zijn gezicht naar de deur, zodat ieder die deze ruimte binnenkomt geluk en welkom wordt gewenst, maar plaats hem nooit op de grond.
Er wordt in het westen ook wel gezegd dat het ongeluk zou brengen als je deze Boeddha voor jezelf zou kopen, maar dit is een fabel die in het westen is verzonnen.
Een gekregen Boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven het beeld waarde toekent.


Jezelf een Boeddhabeeld cadeau doen kan natuurlijk ook. Het verhaal dat dit ongeluk zou brengen is een westers fabeltje om het allemaal wat spannender te maken.



De Boeddha staat voor alleen maar goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Het zou dus wel erg vreemd zijn als je door iets moois voor jezelf te kopen het ongeluk op jezelf af zou roepen.
8 Mei is de Jaardag van Boeddha, het is traditie om op die dag een kaars voor hem te branden en dan een speciale wens te doen en dit gaan we zeker doen, wensen hebben we genoeg daar zal het niet aan ontbreken.

Verder is het hier nog altijd lekker genieten, heel rustig nog steeds in het hotel, 2 kamers bezet dus alle rust voor ons hier en plaats genoeg in het zwembad.
Groetjes tot het volgend verslagje
Rita & Robert

4 opmerkingen:

  1. misschien wrijf je over de verkeerde buik Rita, probeer die van Robert eens.
    Nog 2 dagen en dan gaan we op weg, we hebben er zo'n zin in, kregen net nog een mailtje dat we in Amed ook een koelkastje op de kamer hebben en dat vind ik toch wel erg fijn.

    Leuk zo als jij altijd uitleg geeft aan de dingen die je koopt of ziet.
    De tijd gaat inderdaad heel erg hard he, een half jaar lijkt zo lang maar voor jehet weet is het weer voorbij.
    Ik heb net met mijn Afghaanse buurmeisje van 6 pannenkoeken gebakken omdat zeons weer 3 maanden moet missen en daar is ze een beetje verdrietig van, dus ik ga op Bali maar eens kijken voor een leuk cadeautje voor dit dametje.
    Tot horens/ziens en groeten aan je boedha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk verhaal Rita, weer wat erbij geleerd. En wat een gelijkenis. Toch zie ik Robert's been nog roodachtig, dus helemaal over is het nog niet denk ik. Moet hij nog door blijven slikken?
    Hij ziet er verder heel gezond uit, haha, overvloedig net als de Boeddah.
    Geniet er van,liefs, M.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Marian, ik doe niets anders dan over zijn buik wrijven maar het helpt echt niets hoor hahha.
    Dat is super zeg dat je daar ook de beschikking hebt van een koelkastje.
    Probeer er altijd iets bij te schrijven, het gaat erg snel en we hebben al besteld voor september normaal zal het 18 september zijn dat we hier terug zijn, hahha we zijn nog niet weg maar ja het is zo weer september natuuurlijk.
    Wat zal ze genoten hebben van de pannekoeken die ze nu 3 maanden moet missen.
    Nog twee nachtjes slapen en jullie komen deze richting uit.
    Tot ziens hier in Bali hoor
    R & R

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je Marguerite, ja de gelijkenis is er echt hé.
    Het been ziet nog wat rood maar die kleur gaat eigenlijk nooit helemaal weg.
    Nee het pillen slikken is gedaan, gelukkig alles terug gezond nu .
    Groetjes R & R

    BeantwoordenVerwijderen